Immagine
Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Genom att använda vår webbplats godkänner du cookies.
Läs mer
Välkommen Tjänster Galleri Om mig Kontakt

Galleri

Kopior av historiska och kända konstnärers verk

Tidigare restaureringsarbeten

Restaurering av en grupp romerska ruiner belägna på innegården i Palazzo Farnese i Rom, Frankrikes ambassad. Restaureringen bestod av att rengöra från smuts och föroreningar de olika delarna av marmor och romersk kalksten, så kallad Travertino. Delarna var sammanfogade med cement, som delvis togs bort och ersattes eller täcktes med estetiskt mer tilltalande fogar av sand och släckt kalk. Delarna var även ihopsatta med järn, som nära ytskikten hade börjat rosta. Rosten behandlades och ytorna spacklades. Lagningar på de olika delarna utfördes i samma beståndsmaterial, det vill säga pulveriserad marmor eller Travertino och bindemedel, det vill säga släckt kalk. Spröda, smuliga ytor har även konsoliderats med lämpliga polymer ägnade åt uppgiften. Hela kompositionen fick slutligen ett lätt skyddande lager av lämplig fernissa som sprutades på.

Descrizione immagine
Descrizione immagine

Restaurering av terrakotta och marmor Pentilico (från antikens Grekland) på fasaden av "Palazzina dei Crescenzi, vid Foro Boario i Rom. Det lilla palatset ligger vid extremt trafikerade vägar så det var mycket smutsigt och utsatt för frätande partiklar. Vattenstrålar med bestämt tryck fick stänka mot ytorna i flera dagar för att rengöra från smutsen. Sedan med mjuka borstar i olika storlekar rengjordes håligheter i de dekorerade delarna. Många olika typer av lagningar utfördes i sand, terrakotta och marmor för att efterlikana de antika beståndsdelarna. Hela fasaden sprutades med ett skyddande lager av polymer.

En stor grupp konservatorer och arkeologer utförde en rekonstruktion av det rasade valvet med målningen föreställande San Girolamo av Giotto som föll i jordbävningen 1997 i Assisis vackra och berömda Basilica Superiore di S. Francesco. Rekonstruktionen tog flera år, jag var där sommaren 2000. Alla bitarna av den stora målningen sorterades efter färg och sedan gällde det att finna bitarnas rätta plats på stora bord täckta med färg kopior av målningen i naturlig storlek. Ett gigantiskt pussel! Senare gjordes ett nytt valv på marken, med stöd och lämplig cement som höll bitarna på plats, innan det sattes upp i taket.

Descrizione immagine
Descrizione immagine

Restaurering av religiös landskapsmålning föreställande Kristus och två änglar, i olja på duk av Herman Van Swanevelt, 1600-tal som man kan beskåda på Galleria Doria Pamphilj i Rom. Tavlan, som är ganska stor, hade fernissan mörknat på och den tidigare retuscheringen hade åldrats och altererats vilket gjorde att den visuella helheten stördes. Tidigare på 1800 talet var duken omspänd på ny ram och uppsatt på en ny duk. Denna konstruktion hade blivit stel och fragil och tillät inte spänna duken ordentligt. Tavlan rengjordes, all fernissa togs bort och de gamla övermålningarna. De gamla hårda stuckaturerna togs bort och nya gjordes av mer lämpade material. Tavlan retuscherades med reversibla och stabila färger och fick ny fernissa. Duken fick en ny baksida, det blev två dukar av olika täthet som fick stötta upp denna stora tavla. Dukarna spändes på en ny kraftigare spännram.ntika beståndsdelarna. Hela fasaden sprutades med ett skyddande lager av polymer.

Restaurering av den franska takmålningen från 1700-talet i antika biblioteket i "Istituto di Studi Romani", Basilica di S. Alessio all'Aventino, i Rom, föreställande "Allegori av vetenskapens och konstens utveckling". Målningen är utförd med pigment och arabiskt gummi som bindemedel som är vattenlösligt. Därför rengjordes målningen med syntetiska gummisvampar och retuscherades med torra pastellfärger.

Descrizione immagine
Descrizione immagine

Restaurering av romersk freskomålning från 800-talet i Basilica Inferiore di S. Clemente i Rom. Denna målning som befinner sig under marknivån är den första kristna målning som hittats i Rom. Den vittrar snabbt bort då förorenad luft utifrån gör stor inverkan samt hög luftfuktighet i detta underkjordiska "rum". Många besökare gör saken värre. Målningen stabiliserades med polymer och därefter kunde rengöring utföras. Ingen retuschering utfördes, då syftet med ingreppet var att endast bevara målningen.

Restaurering av en oval oljemålning i taket målad på kalkvägg i ett kapell föreställande "Madonna della Misericordia" av Agostino Ciampelli från 1500-talet i kyrkan S. Giovanni dei Fiorentini i Rom. Mycket intressant målning eftersom man sällan hittar målningar gjorda i olja direkt på kalkväggen (oftast är målningarna utförda på duk som spänsts fast på väggen). Målningen hade skador efter att taket läckt in. Efter att taket lagats och målningen torkat kunde vi konservatorer ingripa på själva målningen. Innertaket konsoliderades med lätt "cement" och målningen rengjordes, spacklades (med gips och kaninlim) och retuscherades (med akvareller och lackfärg för restaurering). Med lämplig fernissa skyddades målningen.

Descrizione immagine

Mina tjänster och erbjudanden

Vill du veta mer om min konst eller mina erbjudna kurser och workshops? Du är varmt välkommen att ringa mig, men du kan även skicka din fråga via formuläret nedan. Jag kontaktar dig så snart jag kan.